Forecastproces – The Whole Company A/S


Automatisering af forecastproces med direkte integration til NAV

Udfordringen

KAM’erne i The Whole Company, som er en mellemstor FMCG-virksomhed, opdaterer dagligt forecast på varer og kundegrupper. Opdateringen skete tidligere direkte i NAV i et skærmbillede, som ikke var optimeret til opgaven.

Eksempelvis kunne man for alle kundegrupper lægge forecast ind på alle varer, uanset om varen var i space hos den pågældende kundegruppe. Samtidig var der i indtastningsbilledet ikke informationer omkring realiserede mængder år til dato, eller foregående år.

I det der heller ikke var et overblik over det samlede billede for kundegrupper eller varegrupper, var det svært at vurdere den monetære impact af forecast-ændringer.

Løsningen

excelmate byggede en Excel-baseret løsning, som var direkte integreret til NAV. Her kunne man hente aktuelle data for en kundegruppe fsva realiserede sidste år og år til dato, samt det aktuelle forecast. Det gjaldt mængder såvel som omsætning.

Ændringer i aktuelt forecast blev angivet i Excel-modellen, og via en knap, blev data eksporteret direkte til NAV. Med andre ord blev ingen data gemt i selve Excel-filen. Excel-filen var en read-only fil, der blot  fungerede som en facilitator for opdateringen.

Resultatet

Processen betyder, at kunden i dag har en mere smidig forecast-proces, hvor KAM’erne har et langt større overblik over det samlede billede. Da forecastet danner grundlag for både indkøb, planlægning og ressourcestyring, er det vigtigt med så præcis et forecast som muligt.

Ud over en mere smidig proces, finder KAM’erne også større tilfredsstillelse ved at anvende det nye forecastsystem.

Skal vi optimere dine administrative processer?

Tak fat i os, og vi kan sammen finde ud af, om det er en skræddersyet løsning fra os I har brug for.

Excel – SQL – Power Apps –

Power BI – Access

Billede af CO2 Neutral hjemmeside ikon

excelmate ApS

Sdr. Stationsvej 26,
4200 Slagelse
+ (45) 6038 6063
kontakt@excelmate.dk
CVR 41003936

© 2020 excelmate | made in excel | all rights reserved